Sâmbătă, între orele 11-15, în parcul Lunca Argeşului se va desfăşura evenimentul „Rotary Inima Mea – Promenda Inimilor”, eveniment dedicat Zilei Mondiale a Inimii.

Acest eveniment este desfăşurat de cluburile din familia Rotary Pitești (Rotary, Rotaract, Interact și RotaKids), în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, Decathlon, Generalli Asigurări, Societatea Română de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție.

Vor fi organizate următoarele acțiuni: împărțirea de pliante pentru a conștientiza prevenirea bolilor cardiovasculare, plimbări colective pe jos, cu bicicleta și cu trotineta.

De asemenea, la intrarea în parc va fi amplasat un cort în care personal medical specializat va măsura gratuit tensiunea arterială sau nivelul colesterolului.

Vă reamintim că începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a Inimii, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO.

Ziua Mondială a Inimii este un moment important pentru a reaminti că, din păcate, în România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces, cu un nivel al mortalității mult mai ridicat decât media europeană.

Peste 140.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând aproape 60% din totalul deceselor înregistrate.

Menționăm că, în anul 2017, acest proiect a fost organizat de Cluburile Rotary în 33 de orașe din România și Republica Moldova, anul acesta Piteștiul alăturându-se, în premieră, acestui proiect național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here