Vineri, 2 noiembrie, la Oradea, a avut loc „Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări Speciale” – SARTISS 2018, informează Consiliul Judeţean Argeş, printr-un comunicat de presă.

În cadrul acestei conferinţe, dl Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Arges, în calitatea sa de șef al Comisiei de Avalanșă în cadrul Salvamont România, a prezentat un material cu titlul „Primele intervenţii cu unităţi canine brevetate pentru avalanşă – Iarnă 2017-2018”.

În martie 2017 a fost încheiat un protocol de colaborare în domeniul intervenției cu câini de avalanșă, componenta care lipsea în salvarea montană din țara noastră.

În sezonul imediat următor, pe fondul creșterii numărului de accidente fatale în avalanșă (cinci decese) în sezonul 2017-2018, au fost primele utilizări la avalanșă ale componentei canine.

Carole Bureau-Bonnard
Carole Bureau-Bonnard

„Unitățile canine pentru intervenție la avalanșă trebuie să își sporească efectivele. Este în sarcina șefilor de servicii Salvamont și a autorităților locale să sprijine această activitate, pentru a crește șansele unei eventuale intervenții în imediata apropiere, sporind astfel și șansele de supraviețuire ale victimelor”, a punctat dl Ion Sănduloiu (foto sus), directorul Salvamont Arges, în cadrul prezentării.

De asemenea, pentru munca depusă, efortul în vederea protejării populației și salvării de vieți, Salvamont Argeș a primit medalia Parlamentului Franței, înmânată de dna Carole Bureau-Bonnard, vicepreședintele Parlamentului Francez, se mai arată în comunicatul menţionat.

sursa foto: CJ Argeş, L’Aisle Nouvelle

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here