Salvamont Argeș, la Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări Speciale

Date:

Share post:

Vineri, 2 noiembrie, la Oradea, a avut loc „Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări Speciale” – SARTISS 2018, informează Consiliul Judeţean Argeş, printr-un comunicat de presă.

În cadrul acestei conferinţe, dl Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Arges, în calitatea sa de șef al Comisiei de Avalanșă în cadrul Salvamont România, a prezentat un material cu titlul „Primele intervenţii cu unităţi canine brevetate pentru avalanşă – Iarnă 2017-2018”.

În martie 2017 a fost încheiat un protocol de colaborare în domeniul intervenției cu câini de avalanșă, componenta care lipsea în salvarea montană din țara noastră.

În sezonul imediat următor, pe fondul creșterii numărului de accidente fatale în avalanșă (cinci decese) în sezonul 2017-2018, au fost primele utilizări la avalanșă ale componentei canine.

Carole Bureau-Bonnard
Carole Bureau-Bonnard

„Unitățile canine pentru intervenție la avalanșă trebuie să își sporească efectivele. Este în sarcina șefilor de servicii Salvamont și a autorităților locale să sprijine această activitate, pentru a crește șansele unei eventuale intervenții în imediata apropiere, sporind astfel și șansele de supraviețuire ale victimelor”, a punctat dl Ion Sănduloiu (foto sus), directorul Salvamont Arges, în cadrul prezentării.

De asemenea, pentru munca depusă, efortul în vederea protejării populației și salvării de vieți, Salvamont Argeș a primit medalia Parlamentului Franței, înmânată de dna Carole Bureau-Bonnard, vicepreședintele Parlamentului Francez, se mai arată în comunicatul menţionat.

sursa foto: CJ Argeş, L’Aisle Nouvelle

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...

Maşină răsturnată la Priboieni

Pompierii argeşeni au fost solicitaţi, în această seară, să...

(VIDEO) Accident grav la Drăganu. O persoană a murit, alte trei în stare gravă

În urmă cu puţin timp, un grav accident rutier...

Totul despre turneele de sloturi online

Sloturile sunt una dintre principalele opțiuni de divertisment din...

Ce vor suporterii lui FC Argeş de la conducerea clubului

La recenta întâlnire dintre conducerea clubului FC Argeş cu...