Salvamont Argeş, dotat cu două autospeciale de intervenţie montană noi

Date:

Share post:

„Pentru a ușura misiunile de salvare ale echipelor Salvamont Argeș, Consiliul Județean Argeș a achiziționat două autospeciale pentru intervenții rapide.

Astfel, începând din 10 septembrie, Serviciul Public Salvamont Argeș are în dotare două noi utilitare UTV, marca Polaris, de 1.000 cm cubi, 85 cp, 3 locuri, tracțiune 4×4, extindere platformă.

Valoarea acestor autospeciale este de 149.000 lei, finanțarea fiind asigurată integral de la Consiliul Județean Argeş”, a informat biroul de presă al Consiliului Judeţean Argeş.

„Aceste vehicule asigură transportul salvatorilor și victimelor din zonele greu accesibile, unde accesul cu autovehicule este foarte greu sau chiar imposibil, scurtând astfel foarte mult timpul de reacție al echipelor Salvamont, precum și timpul de predare a victimelor către echipajele specializate.

Una dintre autospeciale va fi utilizată în zona Transfăgărășan (probabil, la punctul de lucru de la cota 2000), iar cealaltă va deservi zonele Câmpulung, Iezer Păpușa și Piatra Craiului”, se mai arată în documentul citat.

Aceste două maşinuţe vor permite salvatorilor montani să aibă acces în teren accidentat, inaccesibil chiar şi maşinilor de teren clasice, performante, gen Land Rover, Toyota Hilux sau Nissan Patrol.

Astfel, timpii de intervenţie la solicitări se vor reduce considerabil, cu toate efectele pozitive asupra eficienţei activităţii Salvamont.

Concernul Polaris Industries, fabricantul maşinilor, este un conglomerat american, cu sediul în statul Minnesota, care produce de mai bine de 60 de ani o gamă variată de vehicule de teren, gen snowmobile, ATV-uri, maşini off-road etc.

Producţia are loc în fabrici din SUA, India şi Mexic.

sursa foto: Consiliul Judeţean Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular