Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană, piteşteancă de loc, are un site propriu unde postează tot felul de ştiri din propria activitate sau din cea a legislativului european.

Într-una dintre aceste postări, dedicată bilanţului Guvernului PSD-ALDE la şase luni de la învestire, doamna Zoană a scris următoarele:

Gabriela Zoană
Gabriela Zoană

„Observăm în această perioadă o recrudescență a acțiunilor ostile la adresa Guvernului din partea Opoziției, atât prin intermediul unor acțiuni politice, conduse în principal de președintele Johannis, liderul de facto al PNL, dar și prin acțiuni de gherilă politică, purtate prin intermediul unor persoane terțe, neafiliate politic, așa cum a fost și șoferul de tir care s-a plimbat prin România cu numerele de înmatriculare care sfidau bunul simț, sau purtate prin intermediul unor grupuri de persoane care se organizează cu ordin de la partid pe rețelele de socializare”.

Evident, ştie toată lumea că pe şeful statului român îl cheamă Iohannis, nu Johannis. Toată lumea mai puţin doamna europarlamentar Zoană. Pentru un elev din ciclul primar e scuzabil. Pentru un om politic de anvergură, aşa cum se consideră dna Zoană, nu e.

Maşina aceea înmatriculată în Suedia cu numele „care sfidau bunul simţ”, iarăşi, o ştie din poze sau de la televizor, aproape toată ţara. Cunoscătorii au băgat de seamă că era vorba de un model de Audi A4.

Că n-a băgat de seamă asta şi dna Zoană, e scuzabil: nu toată lumea deosebeşte Dacia de Audi sau de Fiat.

Dar să spui/scrii despre maşinuţa aia că e un „tir”, e o dublă gafă. Tirul e o ramură sportivă, doamnă. Scris cu majuscule poate însemna şi camion de mare tonaj.

Însă, oricum ai suci poza maşinii respective, bietul Audi tot nu seamănă nici cu vreun arc, nici cu un pistol şi cu atât mai puţin cu un camion. Ia uitaţi-vă niţel la maşina din poza de sus, doamnă. La maşină, nu la numărul de înmatriculare…

Comprenez-vous, Madamme?

surs foto: gabrielazoana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here