Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE Bucureşti, a anunţat azi site-ul www.pressone.ro

Potrivit sursei citate, dl Vâlcov a plagiat peste 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei sale de doctorat, adică aproximativ jumătate din lucrare.

El s-a înscris la doctorat în 2001 şi l-a finalizat în 2008. Darius Vâlcov este consilier de stat în aparatul prim-ministrului Viorica Dăncilă, de anul trecut, şi e considerat strategul din umbră al cabinetului Dăncilă.

A fost primar al Slatinei două mandate, începând cu 2004, ales fiind pe listele PD, ulterior PDL. Din 2012 a fost ales senator, după ce a trecut la PSD.

În august 2014 a devenit ministru delegat pentru Buget în Guvernul Ponta, iar din decembrie 2014 până în martie 2015 a fost ministru al Finanțelor Publice.

În 8 februarie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Sentinţa nu este definitivă.

Articolul integral despre plagiatul dlui Vâlcov poate fi citit accesând link-ul de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here