Azi, în judeţul Cluj s-a dat drumul circulaţiei pe încă un ciot de nici 10 km, dintre localităţile Gilău şi Nădăşelu, de pe autostrada Transilvania.

Cu cei circa 10 km deschişi azi, autostrada respectivă numără acum aproximativ 65 km şi leagă oraşul Câmpia Turzii de satul Nădăşelu. De fapt, cei 10km fuseseră finalizaţi anul trecut, dar nu era încă gata, atunci, podul care să-i lege de restul autostrăzii.

„Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostrada Gilău – Nădăşelu, considerata ‘autostrada muzeu’, care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România”, a declarat şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dl Narcis Neaga.

În total, azi pe autostrada Transilvania (Braşov-Târgu-Mureş-Oradea-Borş) se circulă pe mai puţin de 62 de km din cei 404 km lungime totală.

Potrivit contractului încheiat de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase, în anul 2004, lucrările ar fi trebuit să fie gata, pe întreaga lungime a autostrăzii, acum şase ani. Executant a fost desemnată atunci, celebra companie americană Bechtel.

La inaugurarea, cu cuvenitul alai de demnitari, a ciotului de lângă Gilău, niciunul din capii Transporturilor n-a suflat o vorbă despre cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră, autostrada Piteşti-Sibiu, unde nici gând ca lucrările să înceapă măcar.

sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here