S-a mai deschis un ciot din autostrada Transilvania. Despre Piteşti-Sibiu, nicio vorbuliţă

Date:

Share post:

Azi, în judeţul Cluj s-a dat drumul circulaţiei pe încă un ciot de nici 10 km, dintre localităţile Gilău şi Nădăşelu, de pe autostrada Transilvania.

Cu cei circa 10 km deschişi azi, autostrada respectivă numără acum aproximativ 65 km şi leagă oraşul Câmpia Turzii de satul Nădăşelu. De fapt, cei 10km fuseseră finalizaţi anul trecut, dar nu era încă gata, atunci, podul care să-i lege de restul autostrăzii.

„Recepţia podului peste Someş a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepţie, după care se va deschide circulaţiei porţiunea de autostrada Gilău – Nădăşelu, considerata ‘autostrada muzeu’, care se valorifică. Aceasta este în condiţii foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România”, a declarat şeful Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dl Narcis Neaga.

În total, azi pe autostrada Transilvania (Braşov-Târgu-Mureş-Oradea-Borş) se circulă pe mai puţin de 62 de km din cei 404 km lungime totală.

Potrivit contractului încheiat de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase, în anul 2004, lucrările ar fi trebuit să fie gata, pe întreaga lungime a autostrăzii, acum şase ani. Executant a fost desemnată atunci, celebra companie americană Bechtel.

La inaugurarea, cu cuvenitul alai de demnitari, a ciotului de lângă Gilău, niciunul din capii Transporturilor n-a suflat o vorbă despre cea mai importantă lucrare de infrastructură rutieră, autostrada Piteşti-Sibiu, unde nici gând ca lucrările să înceapă măcar.

sursa foto: Asociaţia Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...