S-a întors lumea cu susul în jos: un tânăr medic cardiolog, Ştefan Busnatu, se roagă de pacienţi să nu-i mai dea şpagă

Date:

Share post:

Un tânăr medic cardiolog, pe nume Ştefan Busnatu, îşi roagă pacienţii să nu-i mai ofere şpagă, spunând că gestul acesta e degradant moral pentru el, ca medic.

Doctorul Ştefan Busnatu (e şi doctor, nu doar medic), cardiolog la Spitalul Bagdasar Arseni a făcut, deunăzi, un apel la pacienţii săi, prin intermediul Facebook, rugându-i să nu-i mai dea şpagă.

„Astăzi am fost extrem de supărat la spital în urma unui consult efectuat unui pacient, care din păcate a și căzut victimă ocarei mele, ca să spun plastic, pentru că tot insista să îmi dea o atenție.

Și nu e vina lui, pentru că săracul probabil că are formată imaginea asta eronată că trebuie să dea doctorului ceva ca să se asigure că are grijă de el din cauza sistemului nostru care a permis prea mult timp fenomenul de șpagă și atenție oferită personalului medical„, a scris pe pagina sa dr. Ştefan Busnatu.

„Prin urmare, pentru că știu că foarte mulți dintre cei care mă urmăriți îmi sunteți și pacienți, vă rog să nu mai faceți astfel de gesturi care nu fac decât să mă jignească, și totodată nu îl mai faceți nici în alte medii pentru că în acest fel veți menține fenomenul și va fi greu să ajungem la o stare de normalitate”, a mai transmis pacienţilor săi dr. Ştefan Busnatu.

Tânărul medic e şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, unde e prodecan al Facultăţii de Medicină Generală şi unde e implicat în mai multe prioiecte de cercetare în domeniul cardiologiei preventive şi de recuperare.

Dr. Ştefan Busnatu mai deţine şi calitatea de ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, asociaţie membră a Societății Europene de Cardiologie. Se ocupă, de asemenea, de propriul cabinet medical de cardiologie din Bucureşti.

sursa foto: Facebook/Ştefan Busnatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...