” Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a organizat ieri consfătuirea cu tema„Turismul argeșean – prezent și perspective”. 

Întâlnirea a reunit reprezentanții administrației publice și locale, respectiv primari din zona de nord a județului Argeș și directori ai instituțiilor publice argeșene, reprezentanți ai agențiilor de turism și din industria ospitalieră din Argeș, precum și reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

În deschiderea evenimentului, Consiliul Județean Argeș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului au prezentat potențialul turistic al județului Argeș, respectiv cele mai importante obiective turistice ale județului și modalitățile de valorificare ale acestora.

De asemenea, primarii localităților din nordul județului, respectiv din Dâmbovicioara, Rucăr, Lerești, Nucșoara, Arefu și Corbeni, au prezentat situația turismului la nivel local și au venit cu propuneri și doleanțe pentru dezvoltarea acestui sector.

Fără nicio excepție, fiecare dintre cei care au luat cuvântul a subliniat pericolul reprezentat de înmulțirea excesivă a urșilor, binecunoscută fiind prezența acestora în zona Transfășărășan – Cetatea Poenari – Vidraru.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a făcut cu acest prilej un apel, atât la turiști, cât și la reprezentanții agențiilor de turis, hoteluri, pensiuni, de a nu mai include în pachetele de servicii vizitarea Cetății Poenari, până la normalizarea situației.

Din partea reprezentanților mediului privat, au fost subliniate necesitatea modificării legislației, informarea și mediatizarea la timp cu privire la evenimentele din județul Argeș, astfel încă agențiile de turism să poată promova pachetele turistice, organizarea la nivelul județului a unui târg de turism și a unor infotrip-uri, înființarea unui grup de lucru pentru dezvoltarea turismului, care să cuprindă toți factorii decizionali din administrație și din mediul economic, în cadrul căruia să fie realizate proiecte la nivel județean pentru exploatarea potențialului natural al Argeșului.

Concluzia unanimă a fost că sunt necesare măsuri concrete privind gestionarea urșilor din zona montană a județului, precum și alocarea fondurilor necesare reabilitării infrastructurii rutiere, în prezent subfinanțată, din acestea accentul fiind pus pe Transfăgărășan și DN 73 C”, a anunţat Consiliul Judeţean Argeş, printr-un comunicat de presă.

Câteva observaţii pe marginea generalităţilor şi a vorbelor goale ca nişte băşici de săpun, din comunicatul de mai sus:

  1. Ce-i aia „normalizarea situaţiei” la Cetatea Poienari? Cine o normalizează, cum şi când?
  2. Cine a împiedicat până acum autorităţile locale să înfiinţeze vreun „grup de lucru pentru dezvoltarea turismului, care să cuprindă toți factorii decizionali din administrație și din mediul economic”? Şi chiar dacă înfiinţează onor Consiliul Judeţean aşa ceva, ce poate face acest grup de lucru? Proiecte? Până acum de ce nu s-a făcut nimic?
  3. Frumoasă exprimarea cu reabilitarea infrastructurii rutiere şi cu subfinanţarea. Parcă domnii din conducerea CJ Argeş şi cei de la Putere ar face parte din partide diferite.

Concluzia: frumoasă consfătuirea de ieri, dar utilă precum frecţia cu Carmol la piciorul ţeapăn. În afară de urşi, nimeni nu e de vină pentru jalea din turismul argeşean.

1 COMENTARIU

  1. Serios ? Eu credeam pana acum ca urșii sunt vinovați doar de lipsa autostrăzilor .. ai dracului ursi, distrug și turismul ! Hai cu Transalpina , hai cu Transraraul, hai cu Transfăgărășanul ! Calare pe ei , umpleti munții de asfalt, calare pe ei de ursi ! Ca jos la Câmpie între comunități nu avem nevoie de asfalt și autostrăzi !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here