Angajaţi ai Primăriei Lereşti, de lângă Câmpulung Muscel, au avut azi clipe grele în cătunul Pojorâta, aparţinând de comuna argeşean numită.

Veniţi să verifice modul în care localnicii respectă regimul autoizolării la domiciliu (au existat sesizări că rromilor de acolo nici prin cap nu le trecea să respecte ceva) slujbaşii Primăriei au fost luaţi cu „hou”, fugăriţi, chiar loviţi, şi poftiţi să plece de unde au venit.

Autorităţile au intervenit, însă, prompt, în şatră. Iată ce a comunicat, pe această temă, biroul de presă al Poliţiei judeţului Argeş:

„În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la incidentul petrecut, astăzi, în localitatea Lerești, când echipele de control ale primăriei din localitate verificau respectarea măsurilor de autoizolare în satul Pojorâta, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să facă următoarele precizări:

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, persoane din satul Pojorâta au adresat expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență angajaților primăriei Lererești care efectuau controlul.

În cauză, au fost întocmite acte de cercetare penală, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”.

Incidentul survine după ce ieri, într-un alt sat locuit majoritar de rromi, Borleşti, comuna Merişani, de lângă Curtea de Argeş, localnicii au organizat o nuntă cu vrep 300 de invitaţi, la care au participat inclusiv inşi care trebuia să stea în autoizolare şi/sau carantină.

Bănuiţi de a putea fi infectaţi cu coronavirus, întrucât veneau din zone galbene, respectiv roşii ale continentului,

Nunta cu pricina, ca şi mica „rebeliune” de la Pojorâta, au fost calmate doar după intervenţiile ferme ale forţelor de ordine.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here