Fără îndoială, fostul magistrat (procuror) şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, argeşeanul Gheorghe Bălăşoiu, a devenit celebru după pensionare, atunci când, profitând de legislaţia strâmbă, a ajuns să încaseze lunar o pensie echivalentă cu un salariu anual foarte bun.

Concret, dl Bălăşoiu încasează o pensie lunară netă de 66.701 lei (74.000 de lei brut). Sau, mai corect spus, încasa, pentru că de luna viitoare va primi încă şi mai mult.

Informam, acum patru luni, că Gheorghe Bălăşoiu (73 de ani) a dat statul în judecată, ca să-i mărească pensia.

Fost magistrat fiind, procesul prin care dl Bălăşoiu dăduse în judecată Casa de Pensii s-a judecat cu viteza de comentariu a lui Ilie Dobre şi a ajuns la final, ieri.

„Admite acţiunea(lui Gh. Bălăşoiu – n.r.) . Obligă pârâta (în speţă, Casa de Pensii Argeş) să aplice indicele de corecţie prev.de art. 170 din Legea nr. 263/2010 la punctajul mediu anual stabilit prin decizia nr. 273338/30.10.2018 în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018.

Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 lei. Executorie provizoriu de drept. Cu apel în 30 zile de la comunicare”.

Prin urmare, cel mai bine plătit pensionar din România va fi încă şi mai bine plătit de luna viitoare încolo. Încă nu ştim cu cât, dar vom afla şi vă vom informa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here