Ministerul Mediului a publicat pe site-ul instituției proiectul de Ordin de ministru pentru aprobarea ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic – ”Rabla pentru electrocasnice”.

Programul ”Rabla pentru electrocasnice” va începe după finalizarea perioadei de consultare publică, ce va dura 10 zile, timp în care persoanele fizice şi juridice interesate pot pune întrebări, pot transmite opinii, sugestii sau propuneri de modificări.

Conform proiectului, finanţarea se acordă sub forma voucerelor pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică din clasa A++ şi A+++. Electronicele care intră în program sunt: maşini de spălat rufe, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice, aparate de aer condiţionat.

Valoarea voucherelor este următoarea:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
    • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
    • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
    • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
    • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Pentru a beneficia de finanțare, după publicarea Ordinului de ministru în Monitorul Oficial, trebuie accesată aplicația electronică de pe website-ul Administrației Fondului pentru Mediu și urmați pașii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora.

Apoi, solicitanţii se vor prezenta la  unul dintre magazinele validate pentru acest program pentru a-şi achiziţiona aparatul droit, suma voucherului scăzându-se din valoarea facturii. De asemenea, solicitantul va trebui să prezinte la schimb un aparat electrocasnic vechi.

Sursa: ştirileporotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here