Un studiu Eurostat (institutul de statistică al Uniunii Europene), citat de colegii de la ProMotor, relevă faptul că România este ultima ţară din spaţiul european în ceea ce priveşte folosirea combustibililor auto ecologici, alternativi.

Potrivit sursei citate, din cele aproape 5,2 milioane de autovehicule înmatriculate în România, mai puţin de 7.000 folosesc carburanţi ecologici.

Statistica nu consideră GPL-ul drept combustibil ecologic, întrucât şi acesta este tot un carburant fosil, din resurse neregenerabile.

Trebuie spus, însă, că la noi numai maşinile electrice pot fi o variantă ecologică, întrucât, după cum am mai arătat, benzinarii din România refuză să comercializeze carburanţi ecologici cum ar fi biodiesel sau XTL sau bioetanol (E85).

De altfel, aceşti carburanţi ecologici nici măcar nu sunt recunoscuţi drept carburanţi de către Registrul Auto Român.

Prin urmare, România exportă integral tot biodieselul pe care îl produce, pentru ca locuitorii ţărilor vest europene să respire un aer mai curat.

Singur gazul natural comprimat e recunoscut de Registrul Auto drept carburant ecologic, însă, în toată ţara, există numai nouă staţii de alimentare cu CNG, în funcţiune sau care urmează să fie date în funcţiune.

Una dintre acestea e amplasată în apropierea Piteştiului, pe autostrada spre Capitală, şi urmează să fie pusă în funcţiune în luna august anul viitor.

sursa foto: captură video youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here