România, Schengen: mâine, ziua când vom afla dacă Uniunea Europeană mai e uniune

Date:

Share post:

Mâine va fi ziua în care se va decide, prin vot, dacă România va fi sau nu primită în spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Votul se va da, la solicitarea României, în aşa numitul Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

„În ultimele luni, România a fost deschisă și a lucrat strâns cu instituțiile europene și cu autoritățile din Suedia, Olanda și Austria. Am răspuns tuturor îngrijorărilor și am demonstrat că țara noastră merită să fie în Schengen.

Am convins Suedia și Olanda să-și întoarcă votul și să ne sprijine. Lucrăm în continuare îndeaproape cu autoritățile din Austria. Continuăm munca pentru a obține cât mai curând un rezultat pozitiv privind aderarea țării noastre cu drepturi depline în spațiul Schengen”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL), citat de G4Media.

În afară de noi, mai doresc accederea în Schengen Croaţia – căreia nu i se opune nicio ţară – şi Bulgaria, căreia i se opun Olanda şi Austria.

În ce priveşte România, singura ţară europeană care a anunţat, de mai multe ori, că se opune accederii noastre în Schengen este Austria. Partea austriacă nu a putut, însă, să-şi justifice credibil, argumentat, refuzul, apelând la explicaţii (privind migranţii, în principal) care au fost demontate, cu argumente, de partea română.

În ce ne priveşte, opoziţia Austriei e nejustificată şi, în cazul în care această ţară ne va bloca accesul în Schengen, acest lucru nu va trebui să rămână fără răspunsuri adecvate din partea autorităţilor române. Când 26 de inşi sunt de o părere, iar singură Austria are o alta, înseamnă că problema e, clar, la austrieci.

E, însă, foarte posibil ca Austria să recurgă la dreptul de veto, caz în care şi noi, românii, şi bulgarii, dar şi alte naţiuni est-europene trebuie să ne punem problema dacă Uniunea Europeană mai e uniune sau nu.

sursa foto: arhivă ArgesulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Din 2024, adio motoare diesel pe Dacia Duster

Începând cu modelele anului 2024, Dacia nu va mai...

CS Mioveni a scos un punct nesperat, la ultima fază a meciului: 1-1 acasă, cu Sepsi

CS Mioveni a jucat azi, cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, un...

Avalanşa de la cabana Capra: până la prânz, salvatorii nu ajunseseră încă la turiştii blocaţi (video)

Efectivele impresionante ale forţelor de ordine, plus drumari şi...

O avalanşă puternică a lovit azi noapte cabana Capra, de pe Transfăgărăşan (galerie foto)

O avalanşă puternică a lovit în plin azi noapte...

FC Argeş, punct meritat la Sibiu, cu Hermannstadt: 1-1, gol Garita

FC Argeş a încerca azi, la Sibiu, cu câteva...