Publicaţia Automotive News Europe a anunţat, zilele trecute, că grupul auto german VAG (deţinător, printre altele, al mărcilor Volkswagen, Audi, Skoda, Seat şi Porsche) caută un amplasament în Europa de Est pentru a construi acolo o nouă uzină.

Potrivit sursei citate, sunt avute în vedere trei ţări pentru construirea uzinei respective, în care ar urma să se fabrice automobile mărcile Skoda şi Seat: Ungaria, România şi Bulgaria.

Cei de la publicaţia economică „Ziarul Financiar” au informat că uzina în discuţie ar urma să creeze între patru şi cinci mii de locuri de muncă, în urma unor investiţii cifrate la aproximativ un miliard de euro.

Din cele relatate de presa auto europeană, în pole position pare a se afla – din nou – Ungaria, vecinii de la vest având de partea lor avantajul unei infrastructuri rutiere şi feroviare net superioare celor din ţara noastră şi din Bulgaria.

De altfel, de-a lungul anilor, Ungaria a atras cele mai multe investiţii în industria auto dintre toate ţările fostului bloc comunist, acolo existând deja investiţii ale mărcilor Suzuki, Audi, Mercedes şi BMW.

La noi, cei doi mari constructori auto, Dacia şi Ford, se plâng de mai bine de un deceniu de lipsa autostrăzii Piteşti-Sibiu, respectiv Craiova-Piteşti, însă, nici în clipa de faţă lucrările încă nu au demarat.

Ca atare, probabil că banii nemţilor de la grupul VAG se vor duce în altă parte.

sursa foto: skoda.cz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here