România plagiată. Ramona Lile, rectorul unei universităţi din Arad, multiplă plagiatoare, greu de dovedit în Justiţie

Date:

Share post:

Scriam, în urmă cu cun an şi jumătate, că „dacă s-ar organiza un campionat naţional de plagiat, rectorul Universităţii (de stat) „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile (foto), ar fi o candidată autorizată la un loc pe podium”.

Dna Ramona Lile a plagiat în cel puţin şase din lucrările sale ştiinţifice, fapt dovedit de sancţiunile (blânde, totuşi) primite. Cu toate acestea, dumneaei e în continuare rector al Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, e doctor cu acte în regulă şi conduce studenţimea arădeană înspre idealurile evocate recent de preşedintele Klaus Iohannis, ale „României Educate”.

Cum e posibil aşa ceva? „Conform Legii Educației 1/2011, doctoratele și abilitările sunt verificate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), aflat sub autoritatea Ministerului Educației. Lucrările științifice suspecte sunt analizate de Consiliul Național de Etică (CNECSDTI) care ține de Ministerul Cercetării, se menţionează într-un articol semnat de Brînduşa Armanca, în revista 22.

„Persoanele cu verdict de plagiat și cu sancțiuni primite de la CNATDCU sau de la CNECSDTI se pot adresa justiției. De aici încolo urmează un parcurs de mulți ani, care favorizează prezența netulburată a plagiatorilor în universități și în funcții publice…

Ramona Lile… a fost sancționată de CNECSDTI prin Hotărârea nr.4 din 28 ianuarie 2021 cu o retrogradare și cu mai multe interdicții, pentru 6 lucrări plagiate din cele 12 reclamate.

Experții au demonstrat că multiplul plagiat al Ramonei Lile constituie „unul dintre cele mai grave cazuri de plagiat din cercetarea academică românească de după 1989”. Anterior, în 2012, Lile mai primise o sancțiune pentru o lucrare pe care a fost nevoită să o retragă”, se mai menţionează în articolul citat.

Cu toate acestea, Justiţia întârzie să sancţioneze furtul intelectual al Ramonei Lile. Citiţi în articolul din revista 22 cum e posbil ca aceste cazuri de plagiat să fie „mermelite” vreme îndelungată în Justiţie.

sursa foto: Facebook/Ramona Lile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Parlamentul României manifestă tendințe iliberale –  Dreptul ONG-urilor la litigare strategică limitat drastic

Modificările propuse sunt o încercare de a slăbi capacitatea...

Cum să joci inteligent la cazinoul online

Cei mai mulți jucători accesează un cazino online și...

Cum se fura din conductele OMV Petrom, în Argeş, Olt şi Teleorman. Detalii dintr-un dosar

"Şase persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 47...

Joci ruletă și blackjack live? Trebuie să știi asta…

Jocurile de live casino au devenit extrem de populare,...

Vata bazaltica: 4 caracteristici pe care ar trebui sa le cunoastem

Pentru a mentine casa mai calda mai mult timp...