România este a patra cea mai coruptă ţară a Uniunii Europene, acest lucru reieşind din raportul anual privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC), realizat de organizaţia Transparency International.

La nivel global, gradul de corupţie în sectorul public este stabilit prin consultarea unor oameni de afaceri şi experţi din cele 180 de ţări analizate.

Astfel că, la nivel mondial, ţara noastră se clasează pe locul 61, potrivit clasamentului din anul 2018, având 47 de puncte, scăzând cu două poziţii faţă de anul 2017.

Indicele Transparency International foloseşte o scală de la 0 la 100, în care 0 puncte înseamnă un grad extrem de ridicat de corupţie, iar 100 de puncte, lipsa corupţiei.

Cu cele 47 de puncte, România se situează pe locul patru în UE, cele mai corupte trei ţări fiind Bulgaria (42 de puncte), Grecia (45 de puncte) şi Ungaria (46 de puncte).

Interesant este că, deşi sunt mai corupte decât România, ţări precum Ungaria şi Grecia sunt membre ale spaţiului de liberă circulaţie Schengen, în vreme ce noi nu.

Iar motivul principal pentru care state ca Olanda, Austria sau Finlanda se opun intrării României în Schengen este tocmai corupţia.

Sursa: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here