România-Noua Zeelandă 0-0. Eliminare ruşinoasă de la Olimpiadă, după trei meciuri fără gol marcat

Date:

Share post:

Azi la prânz, ora României, naţionala noastră olimpică a jucat ultimul său meci al grupelor, împotriva formaţiei Noii Zeelande, într-un joc de care pe care: victoria aducea automat calificarea oricăreia dintre combatante. După dezastrul din jocul cu Coreea de Nord, pentru noi o victorie ar fi fost şi o chestiune de spălat niţel obrazul.

Cu doi piteşteni în garnitura de start (Eduard Florescu, de la FC Botoşani, şi Virgil Ghiţă, de la Farul), echipa noastră a început precaut, lăsând mingea mai mult adversarilor. Puteam deschide repede scorul, dar Florescu a irosit o bună ocazie. După care neozeelandezii au trecut la cârma jocului, ameninţând adesea poarta lui Aioani şi ratând 2-3 ocazii foarte bune de a marca.

Puteam şi noi marca, dacă Sântean ar fi ajuns la o centrare bună în careul mic al neozeelandezilor, la care portarul lor nu a ieşit. La pauză a fost 0-0 şi, ţinând cont că în celălalt meci din grupă, Coreea de Sud avea 3-0 şi un om în plus în jocul cu Honduras, eram eliminaţi de la Olimpiadă.

Marius Marin a fost foarte aproape de golul izbăvirii, după un corner

După pauză s-a jucat cu ceva mai multă ambiţie de ambele părţi. Am avut o ocazie imensă de gol prin minutul 60, când Marius Marin a reluat cu capul mingea centrată din corner, iar portarul advers a reţinut cu mare dificultate mingea, pe care o bâlbâise iniţial, chiar pe linia porţii.

După imensa ratare a lui Marin, naţionala noastră a început să preseze parcă mai mult, să arate că măcar îşi doreşte să câştige. Raţiu a trecut şi el pe lângă gol, dar lovitura sa de cap a fost scoasă în corner de portar. Neozeelandezii au echilibrat apoi ostilităţile, evident mulţumiţi cu scorul de 0-0, care le garanta calificarea. Ba chiar puteau deschide scorul, dacă Aioani nu apăra foarte bine un şut bun al unui atacant advers.

În ultimele 10-15 minute ale meciului am jucat cu fundaşii centrali la jumătate terenului, dar adversarii au absorbit fără prea mari probleme presiunea, altfel, sterilă, pusă de fotbaliştii lui Mirel Rădoi şi Nicolae Dică. A fost mai mult o zbatere în gol din parte-ne, pentru că neputinţa şi lipsa de inspiraţie a jucătorilor români a fost evidentă.

Am pierdut o calificare care ne stătea, cel puţin teoretic, la îndemână, dar am pierdut-o pentru că echipa noastră n-a demonstrat deloc că ar avea valoare pe măsura pretenţiilor şi a tatuajelor etalate de jucători. Am jucat trei meciuri şi n-am dat niciun gol. Ce-ar mai fi de spus?

În celălalt joc din grupă, Coreea de Sud-Honduras 6-0. Sud-coreenii s-au calificat alături de Noua Zeelandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Se opreşte curentul în cartierul Prundu

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în...

A intrat cu maşina în stâlp care a căzut peste un contor de gaze

În urmă cu câteva momente, pompierii de la Detașamentul...

Trei medalii de aur pentru judoka piteșteni

Sportivii piteșteni prezenți la Campionatul Balcanic de Judo pentru...

Expoziţie auto retro la Ştefăneşti

Mâine, 1 octombrie 2022, Clubul Sportiv de Automobilism DACIA...

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...