În noua competiţie europeană la fotbal, Liga Naţiunilor, reprezentativa noastră a debutat, în această seară, la Ploieşti, în compania naţionalei micuţului stat Muntenegru.

Meciul s-a jucat fără spectatori, din cauza unei sancţiuni dictate împotrivă-ne de forul european.

Lipsiţi de aportul câtorva titulari, printre care vedeta lor numărul unu, Stevan Jovetic, ex-iugoslavii păreau victime sigure. Unii specialişti anticipau chiar un scor-fluviu.

Naţionala noastră a dezamăgit, însă, şi de data aceasta. A jucat slab, fără „vână”, previzibil, lent şi fără prospeţime.

Ca atare, atacurile alor noştri au fost relativ uşor anihilate de defensiva muntenegreană condusă de fundaşul lui Atletico Madrid, Stefan Savic.

Cele câteva ocazii de gol avute au fost fie risipite de Claudiu Keşeru, fie a apărat portarul Petkovic, fie alde Chipciu şi Stanciu au şutat aiurea.

Puteam chiar încasa gol de la muntenegreni, dacă arbitrul slovac nu închidea ochii la un fault evident comis în careu de Cristian Săpunaru, la unul din rarele contraatacuri ale oaspeţilor.

Sau dacă Jovovic era un pic mai atent atunci când mingea părea că-l muşcă de glezne pe Tătăruşanu, pe final de meci.

În ultima jumătate de oră, oaspeţii au rămas în 10, prin eliminarea vârfului Mugosa. Chestie care nu ne-a ajutat cu nimic. A intrat şi „magicianul” Budescu, prin minutul 70. De intrat pe teren a intrat, dar de jucat, n-a avut chef în seara asta.

Astfel că s-a terminat 0-0, după un joc deplorabil al naţionalei noastre.

De la noi au dezamăgit Vlad Chiricheş (a jucat mai prost decât atunci când juca la Internaţional Curtea de Argeş), Nicolae Stanciu (nimeni nu poate pricepe cum de a plătit Andrelecht 10 milioane de euro pentru el), Mihai Bălaşa (nu e om de bază nici la echipa sa de club, FCSB, de neînţeles ce caută la naţională) şi Alexandru Maxim, despre care nu se ştie când a jucat ultima dată un meci cap-coadă.

De la oaspeţi am remarcat un singur fotbalist: pe Stefan Savic, căpitanul lor. Spre deosebire de al nostru, Savic chiar e fotbalist. De-aia şi valorează 40 de milioane de euro; cât tot primul nostru „11” laolaltă.

Şi de-aia şi joacă, titular, meci de meci, în vreme ce Chiricheş lustruieşte cu sârg banca de rezerve la Napoli.

România: Tătărușanu – Benzar, Chiricheș, Săpunaru, Bancu, Stanciu, Pintilii, Chipciu, Maxim, Mitriță. Keșeru.

Au mai jucat: Bălaşa, Budescu şi Anton.

Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Tomasevic, Vukcevic, Scekic, Boljevic, Ivanic, Jovovic, Mugosa.

Au mai jucat: Beqiraj şi Kosovic.

sursa foto: captură video Pro TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here