În această seară, pe arena din oraşul italian Cesena s-a jucat ultimul meci al grupei turneului final al Campionatului European de Tineret (jucători sub 21 de ani) din care face parte şi naţionala noastră.

După 4-1 cu Croaţia şi 4-2 cu Anglia, alor noştri le era suficientă chiar şi o înfrângere la cel mult două goluri diferenţă, pentru a se califica în semifinale.

Teoretic, am jucat cu Franţa. Cel puţin, aşa arăta grafica TV. Practic, am jucat cu o naţională formată din băieţi provenind din Senegal, Mali, Coasta de Fildeş şi Togo. Plus un iberic şi un maghrebian.

Globalizarea ne-a adus un adversar format din jucători senegalezo-ivoriano-togolezi, îmbrăcaţi în tricouri cu emblema Franţei pe piept

Deşi anunţase, iniţial, că nu menajează pe nimeni, antrenorul Rădoi a ţinut pe bancă, totuşi, câţiva titulari pasibili de suspendare în cazul primirii unui cartonaş galben.

Au intrat pe teren pentru România: Radu – Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc, Nedelcu, Cicâldău, Olaru, Hagi, Coman şi Puşcaş.

Africanilor care au jucat pentru Franţa nu le mai dăm numele, pentru că oricum nu interesează pe nimeni.

Prima parte a fost echilibrată, cu o uşoară dominare „franceză” în debut. Ocaziile de poartă au fost cam puţine.

Poate doar angajarea în adâncime a lui Cicâldău, trântit în careu de un fundaş advers, la care arbitrul bulgar Gheorghi Kabakov nu a acordat penalty şi nici măcar nu a vrut să consulte VAR-ul (reluările video).

În partea secundă, africanii au fost mai insistenţi, dar ai noştri s-au apărat cu calm, s-au dublat foarte bine şi, mai mult, puteau chiar marca la lansarea în adâncime a lui Hagi pentru Puşcaş sau la lovitura de cap a lui Rus.

O remarcă pentru cele 7-8 mii de români din tribune, care şi-au încurajat frenetic echipa, făcând ca mica arenă din Cesena (echipa locală joacă în divizia C) să pară stadion românesc.

Pentru comparaţie, africanii Franţei au avut de parte-le o galeria de vreo 40-50 de persoane.

S-a terminat 0-0, după un meci încrâncenat, aspru, disputat cu ardoare, care a anulat speculaţiile italienilor despre un presupus blat.

În semifinalele competiţiei, naţionala noastră va juca împotriva celei a Germaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here