Cu cinci jucători noi în prima garnitură (trei schimbări decise de antrenorul Adrian Mutu, două mutări obligate de suspendările lui Marin şi Ganea, pentru cumul de „galbene”, naţionala noastră sub 21 de ani a început curajos meciul împotriva Germaniei, ultimul din grupă şi decisiv pentru ambele tabere.

După primele două etape, trei echipe – noi, nemţii şi olandezii – se luptau pentru cele două locuri care garantau calificarea, în vreme ce gazdele, Ungaria, învinse în ambele jocuri, au jucat tot azi, împotriva Olandei, doar pentru onoare.

Am avut prima ocazie clară de gol, după numai câteva minute, când Măţan a şutat în bară de la circa 12 metri de poartă.

Nemţii au avut şi ei o ocazie, după 20 de minute de joc. După alte patru minute, germanul cu origini poloneze şi argentiniene, Klimovicz, scăpat singur cu Vlad, a şutat slab şi Ciobotariu a scos de pe linia porţii.

După prima jumătate a reprizei întâi, germanii au început să controleze ostilităţile şi vârful Berisha (jucător cu părinţi albanezi, din provincia Kosovo) a ratat două bune posibilităţi de a marca.

Primele 20-25 de minute au fost echilibrate, apoi germanii au început să domine jocul

Mingea a stat, cum era de aşteptat, mai mult la germani, jucătorii noştri părând să mizeze mai mult pe contraatacuri.

Măţan a părut principalul pericol al naţionalei noastre pentru poarta germană, dar fundaşul stânga al nemţilor, Vagnoman (fotbalist născut din tată ivorian şi mamă germană) a reuşit să-l blocheze pe vârful nostru.

Ultimele minute ale primei părţi ne-a găsit cam înghesuiţi în propria treime; atacurile nemţilor s-au intensificat, contrele noastre au fost din ce în ce mai sporadice. În plus, doi mijlocaşi de-ai noştri, Oaidă şi Itu, au primit galbene pentru nişte faulturi obligatoriu de făcut.

Adi Petre, deşi a început bine, a fost cam izolat între fundaşii centrali nemţi şi n-avea cum să reuşească mare lucru, de unul singur.

Paşcanu a salvat un gol ca şi făcut, pe finalul primei reprize

Am avut mare noroc în minutul 42, atunci când Paşcanu a salvat providenţial o minge care părea că intră în poartă.

După pauză, meciul a curs în continuare în aceleaşi coordonate, ale posesiei mai bune a germanilor, care au înteţit presiunea pusă asupra careului nostru.

Cu o jumătate de oră înainet de final, devine clar că numai victoria ne mai poate califica, pentru că, în celălalt meci al grupei, pe MOL Arena din Székesfehérvár, Olanda avea deja 3-0 cu Ungaria.

Adi Mutu a forţat atacul introducându-l pe Olimpiu Moruţan în locul mai defensivului Marco Dulca.

Am avut o ocazie bună de a marca în minutul 65, când Ciobanu a executat slăbuţ, pe centrul porţii, o lovitură liberă din apropierea careului, dintr-o poziţie foarte bună.

Nemţii au primit un penalty, peste 5 minute, la un henţ al lui Oaidă după o lovitură liberă a germanilor, însă, din fericire, am rămas în joc pentru că Lukas Nmecha a şutat în bară. Vlad ghicise colţul.

Pe final, ai noştri au încercat din răsputeri să marcheze golul calificării, dar unicul vârf disponibil, Adi Petre, era deja epuizat. Nemţii au mai nimerit o dată bara, în minutul 88.

Puternica echipă germană a şi tras niţel de timp, chestie altminteri măgulitoare pentru noi (în faţa câtor echipe mai trag oare nemţii de timp?), dar fără efect pe tabelă, din păcate.

S-a încheiat 0-0, scor care, corelat cu victoria zdrobitoare a Olandei, 6-1 cu Ungaria, ne trimite acasă.

Naţionala noastră părăseşte competiţia, dar o face cu fruntea sus, neînvinsă, după egaluri cu Germania şi Olanda şi victorie împotriva Ungariei.

Adrian Mutu şi jucătorii săi au dat, astfel, în această seară, speranţe pentru un viitor mai bun tuturor iubitorilor fotbalului din ţară.

sursa foto: capturi video TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here