România a cedat în faţa Germaniei, la mare luptă, în semifinala Euro 2019, scor 2-4

Date:

Share post:

Naţionala de tineret sub 21 de ani a României a pierdut, în această seară, semifinala în faţa Germaniei, scor 4-2. la finele unui meci aprig disputat, pe o căldură înăbuşitoare.

Prima repriză a fost, practic, la discreţia naţionalei noastre: 60%-40% posesia mingii, 9-8 la ocazii de gol, 4-3 la şuturi pe poartă şi 5-0 la cornere.

Nemţii au marcat, totuşi, primii, pe un contraatac, prin afganul Amiri, pe care fundaşii noştri l-au lăsat să avanseze singur, cu mingea, de la jumătatea terenului până în căciula careului, de unde asiaticul-neamţ a şutat fără sperane pentru Radu.

Am egalat repede prin Puşcaş (foto), după un penalty obţinut de Hagi, tamponat rudimentar de un fundaş german la 12-13 metri de poartă.

Golul de 2-1 a venit după ce acelaşi George Puşcaş a reluat cu capul, de lângă africanul Tah, căpitanul nemţilor, o centrare perfectă a lui Ivan.

Jonathan Tah, căpitanul Germaniei U21

Imediat după pauză, fiul „regelui Hagi”, Ianis, îl trage prosteşte de tricou, la marginea careului, pe „germanul” Mahmoud Dahoud. Se dictează, just, penalty, pe care Gianluca Waldschmidt îl transformă pentru 2-2.

Pe final, ceva mai bine pregătiţi fizic şi beneficiind şi de o zi de odihnă în plus, „nemţii” au dominat, pe alocuri categoric, dar nigerianul Nmecha a ratat ocazia turneului, şutând în reflectoarele nocturnei de la vreo 10-12 metri de poartă.

Numai că, în minutul 90, Gianluca Waldschmidt a marcat pentru germani, şutând de la circa 18-20 de metri, pe jos, în plasă, pentru 3-2.

În minutele de prelungire, fundaşul nostru Paşcanu a fost eliminat, foarte uşor zicem noi, după un duel mai bărbătesc cu afganul Amiri.

Acelaşi Amiri a marcat din lovitura liberă acordată, astfel că s-a încheiat 4-2 pentru nemţi.

Per ansamblu, în ciuda înfrângerii, jucătorii noştri au demonstrat că nu au ajuns întâmplător aici. S-au luptat de la egal la egal cu campionii Europei şi de multe ori au arătat calităţi superioare acestora.

Începem, din nou, să fim trataţi cu respect de marile puteri ale fotbalului european, iar jucătorii români încep să aibă alte cote, superioare, în fotbalul european.

Fotbaliştii noştri, crescuţi la Viitorul, la Dinamo, la UTA sau la Sepsi, au arătat că pot juca de la egal la egal cu jucători de la Bayern, Manchester United sau Schalke.

Acestea sunt marile câştiguri ale turneului final Euro 2019 din Italia.

Germania şi-a arătat mai buna pregătire fizică, dar a beneficiat şi de adversari mai slabi în grupă, şi de o zi de odihnă în plus.

Pentru România au jucat următorii:
Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan, Băluță, Cicâldău, Man, Hagi, Ivan şi Pușcaș. Au intrat pe parcurs Coman, Ciobanu şi Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular