Am primit, zilele trecute, o misivă din Germania, trimisă de un prieten al site-ului nostru, el însuşi fost ziarist.

E un exemplu trist cel descris în articolul de mai jos, dar, din păcate, e doar unul din milioanele de exemple de compatrioţi, care şi-au luat lumea în cap, alungaţi de lipsa oricărei perspective de-a avea un trai decent, în ţară, bazat pe muncă onestă.

Mai trist e că nici acum, în ciuda „realizărilor” trâmbiţate de Putere, aceste perspective nu sunt deloc mai bune.

„Drumurile mele prin Germania m-au purtat zilele trecute prin orașul german Schneverdingen. Am ajuns cu treabă la o firmă care are ca obiect de activitate producția ambalajelor din carton.

În parcare am zărit și o mașinâ de România, mai exact, cu număr de Olt. L-am întrebat pe un neamț dacă are coleg de muncă român, iar acesta mi-a răspuns că nu doar unul, ci nu mai puțin de 15 români lucrează la firma respectivă (H).

La plecare, am zărit o femeie care ieșise la pauză de-o țigară. Am bănuit că este româncă, lucru pe care mi l-a confirmat. Curiozitatea m-a împins s-o întreb pentru câți bani lucrează.

Cu stupoare, am aflat că doar pentru nouă sute de euro. Din acești bani trebuie să plătească chiria și să cumpere mâncare. Astfel, nu-i mai rămân decât vreo cinci sute de euro.

După cum s-a văzut, am dat doar inițiala firmei germane.

În fond, nu este vina patronului, ci a românilor noștri care acceptă să lucreze pe salarii de nimic, la jumătate dintr-un salariu minim pe care îl primește neamțul.

De ce-or mai fi plecat de-acasă în aceste condiții, doar bieții noștri compatrioți știu…”

În imagine, fabrica unde vreo 15 români muncesc pe salarii de mizerie, în Germania.

Dan N.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here