Din păcate, dimineaţa aceasta nu a fost cu noroc pentru înotătorul piteştean Robert Glinţă. În finala olimpică a probei de 100 de metri spate (proba sa favorită), de la Tokyo, Robert nu a reuşit decât locul 8. Aşteptările noastre, ale tuturor, erau mai mari, însă, trebuie să ne obişnuim cu gândul că azi, Robert atât a putut.

Însă, Robert Glinţă e nu doar un campion, ci şi un caracter puternic. Acum aproape trei ani, într-un interviu pe care l-a acordat site-ului nostru, Robert spunea: „… mi-a plăcut şi îmi place în continuare sa fac aceste „sacrificii”. De fapt, eu nici nu le percep aşa. Pentru mine nu sunt sacrificii, ci este un stil de viaţă pe care l-am adoptat cu plăcere, având un scop foarte bine definit. De momente grele am parte şi eu, ca toată lumea, dar greul la mine este o normalitate. Pe asta se bazează marea performanţă şi de aceea foarte puţini ajung să o facă. Tocmai pentru că e greu nu este la îndemâna oricui. Scopul meu nu este să renunţ  atunci când îmi este greu”.

Robert Glinţă are doar 24 de ani. Cu siguranţă, anii ce vor veni vor aduce cu sine alte şi alte medalii pentru acest tânăr de excepţie.

Celălalt înotător român care a luat azi startul într-o finală, foarte tânărul David Popovici (16 ani) s-a clasat al patrulea în proba de 200 de metri liber, la numai două sutimi de secundă de bronzul olimpic. De altfel, departajarea între locurile 3 şi 4 s-a putut face doar la fotografie. E o performanţă extraordinară pentru acest copil talentat căreia, cu siguranţă, îi vor urma şi altele.

În imaginea de sus, Robert Glinţă, la startul finalei din această dimineaţă.

sursa foto: Facebook/Robert Glinţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here