De poimâine şi până pe 28 iulie, în oraşul Gwangju din Coreea de Sud au loc întrecerile Campionatelor Mondiale de Nataţie pentru seniori.

La competiţie, printre cei nouă sportivi care vor reprezenta ţara noastră, se află şi piteşteanul Robert Glinţă.

Deşi foarte tânăr – are abia 22 de ani – Robert este considerat de specialişti ca fiind printre favoriţii la o medalie, în special la proba sa favorită, de 100 metri spate, dar şi la cele de 50, respectiv 200 de metri spate.

În plus, e deja calificat, graţie performanţelor sale, la ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, de anul viitor, deci poate concura eliberat de presiunea rezultatelor.

Demn de notat e că Robert Glinţă a deţinut chiar recordul mondial de juniori la 100 de metri spate şi a fost campion mondial al probei, ca junior, în 2015.

Robert e vicecampion european de seniori (Glasgow, anul trecut) la 50 de metri spate şi medaliat cu bronz la Europenele de seniori de la Copenhaga, acum doi ani, la 100 de metri spate.

Anul trecut, întrebat de noi dacă ne va oferi bucuria de a consemna faptul că a doborât (măcar) un record mondial de seniori, Robert ne-a răspuns următoarele:

„Când vorbim de recorduri mondiale vorbim de cei mai rapizi timpi înotaţi vreodată de înotători din toată lumea; şi cum diferenţele la nivel înalt se fac la sutimi de secundă, eu consider că mai am de trecut prin nişte etape ca să pot să egalez sau chiar să depăşesc vreun record mondial.

Dar traiectoria mea este într-adevăr setată în această direcţie”.

Mult succes, Robert!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here