„La data de 27 februarie 2020 în temeiul art. 17 alin. 2 din Regulamentul de Ordine Interioară al Instanţelor Judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti pentru exprimarea unui punct de vedere în legătură cu forma de protest adoptată în Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Piteşti din 21 ianuarie 2020, respectiv, în legătură cu suspendarea activităţii judiciare a instanţei începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la respingerea proiectului de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu.

Cu majoritatea voturilor celor prezenţi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti a hotărât încetarea formei de protest începând cu data de 2.03.2020 şi reluarea activităţii de judecată a instanţei”, se arată într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Piteşti.

Magistraţii Curţii intraseră într-un fel de grevă de îndată ce Parlamentul a decis, în ianuarie anul acesta, eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii socio-profesionale, inclusiv pentru magistraţi şi grefieri.

Decizii similare au luat şi alte instanţe judecătoreşti din judeţul Argeş şi din ţară, astfel că activitatea Justiţiei se apropie de revenirea la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here