Aseară, spre miezul nopţii, la Madrid, în Spania, s-a jucat manşa secundă a finalei Copa Libertadores la fotbal, între granzii argentinieni River Plate şi Boca Juniors.

În prima manşă, jucată pe arena celor de la Boca Juniors („La Bombonera” din Buenos Aires), scorul fusese egal, 2-2.

Manşa secundă a fost amânată de două ori, o dată din cauza ploii, a doua oară din cauza violenţelor extreme la care s-au dedat suporterii lui River Plate, care au făcut zob autocarul celor de la Boca şi au rănit câţiva jucători ai acesteia.

Ca atare, forul fotbalistic sud-american a mutat manşa decisivă de la Buenos Aires la Madrid, pe arena Realului, „Santiago Bernabeu”, neîncăpător pentru suporterii argentinieni.

River s-a impus cu 3-1, după ce Boca deschisese scorul prin Bennedetto, în minutul 44, după un contraatac de manual.

Egalarea a adus-o Pratto, în minutul 68, după care s-a intrat în prelungiri.

Rămaşi în 10 prin eliminarea lui Barrios, cei de la Boca au primit două goluri în jumătatea de oră decisivă, marcate de Quintero şi Martinez.

Omul meciului a fost rezerva lui River, Quintero, autor al unui gol şi al pasei decisive la golul trei al echipei sale.

River Plate Buenos Aires câştigă, astfel, pentru a patra oară cel mai prestigios trofeu al fotbalului sud-american la nivel de echipe de club.

Totuşi, ultimul cuvânt îl are Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveţia, căreia Boca Juniors i s-a adresat, solicitând să i se dea câştig de cauză la masa verde, urmare a violenţelor suporterilor celor de la River Plate.

O decizie în acest sens va fi dată în aproximativ o săptămână.

sursa foto: La Estrella, Paraguay

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here