Reputatul analist economic Constantin Rudniţchi a oferit, azi, o analiză memorabilă a zilei de ieri, cunoscută, din punct de vedere economic, drept o miercure neagră, ca urmare a măsurilor aiuritoare anunţate de Executiv, prin vocea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Analiza a fost publicată pe site-ul Radio France Internationale România.

„Semnalul l-a dat Bursa. A început ziua cu scăderi masive. Brokerii au calculat că bursa a pierdut într-o singură ședință întregul progres realizat anul acesta. La jumătatea zilei de tranzacționare companiile din structura indicelui BET pierduseră din capitalizare aproximativ 6 miliarde lei”, scrie dl Rudniţchi, pentru Radio France Internationale.

„Prețul energiei electrice a crescut pe pe piața spot a OPCOM cu 14% de pe o zi pe alta. Astfel, România avea ieri cea mai scumpă energie dintre statele din regiune.

Companiile din domeniul energetic vor fi afectate și ele de impunerea unui impozit de 3% pe cifra de afaceri. „Impactul va fi dezastruos”, a declarat Ion Lungu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFER”.

Citiţi aici analiza completă a lui Constantin Rudniţchi, pe tema haosului din economie produs ieri de Guvern

sursa foto: Radio France Internationale România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here