În urma unei postări apărute pe o reţea de socializare, în care un consumator ar fi observat un soricel sub rafturile cu alimente, Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat. În acest sens, comisarii din cadrul CJPC Teleorman au efectuat în data de 30.12.2019 o acţiune de control la SC REWE (ROMANIA) SRL – Magazin PENNY MARKET Alexandria.
Au fost verificate rafturile de expunere la comercializare a produselor, precum şi spaţiile de depozitare, unde au fost găsite excremente de rozatoare pe sub rafturi şi pe un raft în care se aflau depozitate mălai şi orez.

Nu s-au găsit pungi degradate, roase de soareci, dar pe raft era malai şi orez împrăştiat.
Ca urmare a deficienţelor constatate au fost oprite definitiv de la comercializare produsele de pe rafturile cu urme de excremente de rozătoare, şi anume 30 kg mălai şi 100 kg orez, în valoare totală de 387 lei.
Operatorul economic are încheiat contract de prestări servicii cu o firmă de deratizare, ultima acţiune fiind făcută în date de 29.12.2019, la solicitarea acestuia.
Pentru definitivare acţiunii de control operatorul economic a fost invitat la sediul CJPC Teleorman, în data de 31.12.2019.

sursă foto: ANPC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here