Potrivit unor urse politice de la Bucureşti, citate de colegii de la G4Media şi HotNews, la negocierile pentru noua echipă şi noul program guvernamental, PSD a formulat propunerea de reintroducere a voucherelor de vacanţă pentru bugetari.

Potrivit surselor citate, conducerea PNL a acceptat această propunere, astfel că din 2022 cei aproape 1,25 milioane de angajaţi din sectorul public din România vor beneficia din nou de tichete gratuit, în valoare de 1.450 de lei, cu care vor putea merge gratis în vacanţe, pe teritoriul României.

Măsura va fi adoptată în noul program de guvernare şi datorită/din cauza presiunilor organizaţiilor patronale din turismul românesc, primele interesate ca aceste vouchere să se acorde.

De asemenea, PSD insistă şi pentru majorarea salariilor în sistemul bugetar, dar şi a pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii. Aceasta în condiţiile în care salariile în sectorul bugetar sunt oricum cu mult mai mari decât cele din sectorul privat.

În bugetul de stat pentru anul în curs, voucherele de vacanţă pentru bugetari fuseseră eliminate, dar valabilitatea celor emise în anii anteriori şi nefolosite a fost prelungită pentru anul în curs şi, probabil, va fi prelungită şi pentru anul 2022.

Voucherele de vacanţă acordate exclusiv salariaţilor din sistemul public costă anual bugetul de stat suma de aproximativ 376 de milioane de euro. În dezbaterile publice pe această temă apăruse, la un moment dat, ideea ca de vouchere de vacanţă să beneficieze şi salariaţii din sectorul public, care ţin în spate sectorul bugetar.

Dacă aceeaşi sumă de bani s-ar împărţi, sub forma de vouchere, la toţi salariaţii din România, valoarea unui voucher ar scădea undeva la sume cuprinse între 310 şi 340 de lei.

sursa foto: Facebook/Andreea Diana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here