Revin restricţiile în două sate din judeţul Argeş

Date:

Share post:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a luat hotărârea în ședința de miercuri, 7 octombrie, să introducă restricții în două sate din Argeș, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori”, au informat azi Prefectura judeţului Argeş, respectiv prefectul Emanuel Soare.

„Astfel, conform Hotărârii CJSU nr 45/7.10.2020, în satul Rogojina, din comuna Budeasa și în satul Vărăști, din comuna Cicănești, se suspendă, din data de 8 octombrie 2020, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în aceste spații.

În plus, tot de joi, 8 octombrie, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în satul Rogojina, comuna Budeasa și în satul Vărăști, comuna Cicănești, județul Argeș.

În cele două sate se suspendă activitatea instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, caselor de cultură și alte asemenea așezăminte culturale, precum și desfășurarea evenimentelor culturale în aer liber.

În schimb, în cele două sate sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, barurile și altele asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Programul de lucru cu publicul al acestor operatori economici nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00 și se desfășoară, obligatoriu, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății, ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și al președintelui ANSVSA, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”, a mai informat Prefectura Argeş.

În cele două sate în care au fost introduse restricţiile numărul de cazuri de infectare este sensibil mai mare decât în restul judeţului.

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...