Revedere după 34 de ani, la o cazarmă din Câmpulung Muscel

Date:

Share post:

La finele săptămânii trecute, un grup de aproximativ 15-20 de bărbaţi, din mai multe colţuri ale ţării, şi-au dat întâlnire la o unitate militară din Câmpulung Muscel, pentru a marca astfel aniversarea a 34 de ani de la încheierea perioadei lor de instruire.

Cei în cauză s-au pregătit la un centru al trupelor chimice, vreme de nouă luni, înainte de începerea studiilor universitare, pentru a deveni ofiţeri în rezervă, în perioada 1984-1985.

Împrăştiaţi de valurile vieţii care încotro, prin mai multe colţuri ale ţării şi lumii, tinerii militari de atunci au fost adunaţi prin eforturile lui Răzvan Onofrei (acum, cadru didactic universitar la facultatea unde au învăţat cu toţii, la Politehnica din Bucureşti), şi ale unui alt coleg, Ovidiu Marinescu.

Anul acesta a fost a treia reuniune de acest gen. Grupul e, însă, decis, după cum ne-a spus profesorul Onofrei, să menţină tradiţia aceasta şi în anii ce vor veni.

Unul dintre ofiţerii-comandanţi de atunci, Marcel Pîrşan (în imaginea de mai sus, în centru, în picioare), acum responsabil cu protecţia civilă la municipalitatea din Câmpulung, a fost de părere că şi după mai bine de trei decenii, tinerii din promoţia 1984-1985 n-au uitat cunoştinţele şi deprinderile acumulate în lunile de instruire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular