Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emilia Mateescu, a decis, în şedinţa sa de azi, să ridice restricţiile anti-Covid, valabile în oraşul Piteşti, în zilele de sfârşit de săptămână.

Astfel, vinerea, sâmbăta şi duminica magazinele nu se vor mai închide la ora 18, ci la ora 21, iar circulaţia în afara locuinţei este permisă, fără a avea vreun motiv justificat, până la ora 22, în loc de ora 20.

E din nou permisă activitatea barurilor, cafenelelor, restaurantelor etc, în interior, dar numai pentru maximum 30% din capacitatea localului respectiv şi cu respectarea regulilor sanitare.

Rămâne valabilă interdicţia de a circula după ora 22, fără un motiv temeinic şi fără prezentarea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens.

Relaxarea restricţiilor respective intră în vigoare din această noapte.

Imaginea e de arhivă, de la un control pentru respectarea normelor sanitare de prevenţie anti-Covid.

Mesajul prefectului Emilia Mateescu

„În urma analizei ratei de incidență Covid 19 din municipiul Pitești (a scăzut la 2,88) anunț că începând cu ziua de vineri 23.04.2021, restricțiile de weekend încetează.

Drept urmare, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își vor putea desfășura activitatea până la orele 21, iar circulația persoanelor vă fi permisă până la orele 22…

… Astfel, este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor și cafenelelor, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă în intervalul orar 5- 22. Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultimele 14 zile.

Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Pitești și în județul Argeș. Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă.

Recomand cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii Covid 19.În acest moment în mai multe centre de vaccinare sunt locuri disponibile cu termen de așteptare mic sau deloc. Invit astfel cetățenii, în centrele de vaccinare pentru a fi vaccinați”, a transmis dna Mateescu.

sursa foto: Poliţia Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here