„Protejarea sănătății publice și a binelui comun nu se obțin prin proteste haotice, scandări xenofobe și arderea măștilor în piața publică. Asta am avut aseară în fața Prefecturii”, a transmis azi prefectul de Argeş, Emilia Mateescu.

„Prin respectarea măsurilor sanitare în vigoare și prin intensificarea campaniei de vaccinare am încredere că în scurt timp vom depăși această perioadă dificilă.

La întâlnirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi am luat o serie de măsuri adaptate situației pe care o traversăm.

Se închid cârciumile din şase localităţi

Am decis interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor în localitățile Bălilești, Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului din județul Argeș (în ultimele 14 zile incidența a depășit 3/1.000 de locuitori).

Am decis permiterea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6 – 22, doar pentru persoanele cazate în aceste unități, în localitățile Bălilești, Bogați, Costești, Ștefănești, Poienarii de Muscel și Valea Iașului din județul nostru.

Pe lângă aceste măsuri, am hotărât suplimentarea numărului de paturi pentru tratarea pacienților COVID pozitivi, în unități spitalicești din județul Argeș, după cum urmează:

  • 20 paturi la Spitalul Municipal Câmpulung
  • 22 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung
  • 27 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” Valea Iașului
  • 19 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni”, a mai informat Prefectura Argeş, în această după-amiază.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here