Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în această seară, că de luni vor intra în vigoare noi restricţii la nivel naţional, menite să stopeze răspândirea galopantă a coronavirusului (Covid-19).

Astfel, doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, mai puţin în propria locuinţă. De asemenea, elevii de școală generală și de liceu din întreaga ţară vor intra într-o vacanță de două săptămâni.

„Traversăm o situaţie catastrofală. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră de continent e mai complicat”, a spus preşedintele Iohannis.

„În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a mai declarat şeful statului.

„Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili toate detaliile acestor norme”, a clarificat Iohannis situaţia noilor restricţii.

Singurul lucru pe care nu l-am înţeles din discursul prezidenţial din această seară: dacă situaţia e aşa de catastrofală, cum spune dl Iohannis, încât mor câte 400-500 de români pe zi, de ce mai trebuie ca aceste noi restricţii să intre în vigoare abia de luni încolo? Ca să mai moară până luni încă 1.500-2.000 de oameni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here