Un comunicat de presă din partea Spitalului Judeţean Argeş ne informează că:

„Până la data de 1 februarie 2019, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 64 de cazuri de gripă, dintre care 26 la adulți și 38 la copii.

Conform raportărilor, la această oră, la Secția Boli Infecțioase Adulți sunt disponibile 9 paturi dintr-un total de 39, în timp ce la Secția Boli Infecțioase Copii toate cele 30 de paturi sunt ocupate.

Astfel, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.

Accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient.

În cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la zece minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute.

În secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

De asemenea, s-au refăcut stocurile de antiseptice, dezinfectante, dar și de materiale de protecție și s-au plasat comenzile pentru stocurile de antivirale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here