Renault Niagara, cel mai frumos concept SUV realizat vreodată la Boulogne-Billancourt. Din păcate, indisponibil în Europa (galerie foto)

Date:

Share post:

Renault Niagara, unul dintre cele opt modele noi pe care Grupul Renault le va lansa până în anul 2027, este o maşină realmente frumoasă. Deşi e doar un concept, deocamdată, Niagara ne pare a fi printre cele mai frumoase modele SUV Renault construite vreodată.

„Conceptul Renault Niagara redă perfect spiritul modern al mărcii pentru piețele internaționale. El anunță următoarea generație a modelelor Renault care vor fi lansate în afara Europei până în 2027. Toate acestea vor avea ADN-ul Renault, fiind în același timp adaptate nevoilor clienților locali”, a transmis azi Grupul Renault, printr-un comunicat de presă.

La fel ca şi celelalte noi modele pe care Renault urmează să le lanseze înurmătorii patru ani, Renault Niagara contează pe surse de energie și noi sisteme de propulsie, vizând mai multă eficiență în ceea ce privește consumul și emisiile de CO2: ICE, flex fuel (bioetanol E85), GPL, mild hybrid advanced (48V) și full hybrid, pentru tracțiune față și integrală.

„Prin conceptul Niagara, marca face un nou pas în istoria internațională a Renault, aducând un aer proaspăt și modernitate. Datorită personalității sale foarte puternice, liniilor exuberante și cu totul moderne, acest concept oferă o privire spre stilul viitoarei game Renault care va fi construită pe noua platformă modulară a Grupului.

Conceptul Niagara este dur și puternic, sofisticat și plin de tehnologii în același timp. Te ademenește să călătorești fără limite.

Cu linii curbate generoase și detalii cizelate, întruchipează valorile Renault și reflectă noul său limbaj de design, atât emoțional, cât și tehnologic. Grila este robustă și în același timp contemporană”.

Renault, despre Niagara

„A fost sculptată ca un corp mineral cu un efect 3D unic. Literele care modelează numele Renault au un finisaj „pixel-art”, inspirat în mare parte din cultura pop.

Semnătura luminoasă în formă de sprâncene este plină de viață, expresivă și, cu siguranță, tehnică.

Cu bara de protecție proeminentă a părții frontale, garda la sol foarte mare, suspensia cu o cursă lungă și unghiurile ample față și spate, conceptul Niagara a fost născut pentru a conduce în cele mai extreme condiții. Emite cele mai puternice coduri aparținând lumii pick-up-urilor.

Partea frontală, verticală și impunătoare, degajă o puternică impresie de forță, amplificată de aspectul robust al flancurilor caroseriei. În partea din spate, linia descendentă a pavilionului și montantul C puternic înclinat oferă o impresie de dinamism și sportivitate”, se mai menţionează în comunicatul citat.

Asemănări cu Bigster şi Manifesto

Renault Niagara împărtăşeşte destule elemente de design şi de funcţionalitate cu Dacia Bigster şi, mai ales, cu un alt concept car spectaculos, prezentat anul trecut, Dacia Manifesto.

Din păcate, strategia Renault prevede, deocamdată, că modelul Niagara va fi destinat exclusiv pieţelor din afara Europei. Însă asta se poate oricând schimba. Şi Dacia Logan fusese gândită exclusiv pentru pieţele aşa-zis „emergente”, dar a făcut furori inclusiv în Occident.

sursa foto: Groupe Renault

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Eveniment cultural: Flonta și Cioroianu

  Ambii, oaspeți ai Centrului Cultural Pitești, printre simeze...

German corporation Continental/Siemens, deeply involved in the Dieselgate cheating scandal (I)

A technical project manager at Continental has admitted to...

Accident la Davideşti

Şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului şi...

Încep să se mişte lucrurile şi pe lotul 2, Boiţa-Cornetu, al autostrăzii Piteşti-Sibiu

Noi lucrări la autostrada Piteşti-Sibiu, lotul 2, dintre Boiţa...

Unde e cea mai ieftină benzină. Situaţia pe judeţe; cum stăm în Argeş

Ziarul Ring a realizat azi o radiografie asupra prețurilor...