Se discută intens, zilele acestea, despre promisa remaniere guvernamentală. Cabinetul Dăncilă urmează să fie primenit cu oameni noi. Fireşte, „competenţi” toţi.

Şi cei de acum, nişte miniştri, cei mai mulţi dintre ei, de o precaritate şi de o incultură jenante, tot drept „competenţi” ne-au fost prezentaţi, la învestirea în funcţii.

Nu există nici cel mai mic motiv să poţi bănui măcar că succesorii „fetei cu palinca” (ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran), ai „băiatului cu tricoaiele” (secretarul de stat Cosmin Butuza), ai incoerentului Dănuţ Andruşcă de la Economie etc, vor fi cu ceva mai breji.

Asta din simplul motiv că toţi aceşti agramaţi sunt, zilele acestea, „evaluaţi” de o cucoană şi mai agramată: premierul Viorica Dăncilă.

Păi când de evaluarea miniştrilor Guvernului României şi de numirea altora în locul celor „neperformanţi”  răspunde o tanti poreclită fie Proasta S(t)atului, fie Tuta Absolută, ce aşteptări putem avea, ca simpli cetăţeni?

Scria, cu ceva vreme în urmă, dl Cristian Tudor Popescu, că „singura şansă a doamnei Dăncilă de a părea cât de cât deşteaptă e să se înconjoare de mega-prostovani”.

Exact aşa a şi făcut. Şi tot nu izbuteşte să pară deşteaptă în ochii nimănui.

În condiţiile astea, mult-trâmbiţata „remaniere guvernamentală” nu are nicio şansă să fie altceva decât o remaniere la picior de lemn.

Acesta este un text de opinie şi trebuie interpretat ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here