Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, regulile de înmormântare pentru persoanele decedate de Covid-19 ar trebuie să fie unele mai blânde, mai permisive, pentru ca oamenii să își poată înhuma apropiaţii după obiceiuri, dar cu condiția ca aceștia să respecte normele sanitare.

”Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli.

Acest lucru a plecat de la discuția respectivă, că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier.

Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat, potrivit site-ului g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here