Toate refugiile şi cabanele Salvamont, atât cele din judeţul Argeş, cât şi cele din întreaga ţară, se vor dota cu dozatoare conţinând substanţe dezinfectante, a anunţat azi Salvamont România.

„Muntele ne așteaptă să îi călcăm din nou pe cărări, iar, pentru ca drumeții să fie în siguranță și să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime, vom dota refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România cu soluție dezinfectantă.

Acțiunea Salvamont România a fost inițiată de Alpin Film Festival și Ski&Outdoor Magazine, cu sprijinul Clubului Alpin Român.

Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziție, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant, iar dozatoarele au fost donate de Hotel Magazin/CAHM Europe”, au informat cei de la Salvamont.

„Preocuparea permanentă a salvamontiștilor din întreaga țară este prevenirea evenimentelor montane și reducerea numărului de accidente pe munte. Muntele, cel pe care îl iubim atât de mult și care ne atrage permanent, ne pune acum în fața unei noi provocări, să nu răspândim între noi acest coronavirus.

Haideți, împreună, ca iubitori ai muntelui, deopotrivă drumeți, practicanți ai sporturilor montane și salvamontiști să demonstrăm că muntele și activitățile montane nu reprezintă un factor de propagare a acestui virus. Fiți alături de Salvamont România și partenerii săi în campaniile de reducere a numărului de accidente pe munte”, i-a îndemnat pe montaniarzi Sabin Cornoiu, şeful Salvamont România.

În imagine, sediul Salvamont Argeş de la Dâmbovicioara, judeţul Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here