Referendumul pentru familie, o aflare în treabă de 36 de milioane de euro

Date:

Share post:

Aseară s-au închis urnele de votare la referendumul pentru modificarea definirii familiei în Constituţie. Procentul d cetăţeni care au votat abia dacă a trecut de 20%.

Ceea ce face ca şansele de validare a acestei consultări populare (legea prevede un prag minim de 30%) să fie cvasinule.

Este cea mai slabă prezenţă la vot a populaţiei de când se organizează referendumuri în această ţară. Ceea ce, dincolo de orice explicaţii sociologice, savante, nu poate duce decât la o singură concluzie: oamenilor nu le-a păsat.

Priorităţile românilor sunt, clar, altele. Lucruri de făcut în România, la fel de clar, sunt o mulţime. Iar chestiunea, nereglementată suficient în Constituţie, a definirii familiei, e printre ultimele lucruri care trebuie rezolvate.

S-au cheltuit, absolut aiurea, peste 167 de milioane de lei. Plus încă aproape un milion de lei în judeţul Olt, ca să vadă Puterea dacă vor oltenii ca judeţul lor să aibă în coadă şi vechiul nume, Romanaţi.

Bine că nu s-a pus problema să îşi schimbe şi Argeşul numele în judeţul Argeş-Muscel. Pentru că se mai arunca încă vreun milion de lei pe apa Argeşului. Sau a Râului Târgului.

S-au tocat pe nimic vreo 36 de milioane de euro. Bani cu care s-ar fi putut face, de exemplu, vreo câteva zeci de km de autostradă, 2-3 spitale cu dotări de top cu tot, 7-8 grădiniţe, câteva zeci de creşe ori cămine pentru bătrâni etc.

Acest referendum n-a arătat, finalmente, altceva decât că Guvernul e din ce în ce mai rupt de oamenii pe care-i conduc.

Imagine: arhivă radio Constanţa

 

 

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...

Poliţia Argeş i-a amendat pe ciobanii care nu şi-au microcipat câinii de la stână

În cadrul unei acţiuni poliţieneşti dessfăşurate ieri şi alaltăieri,...

Dezinformarea prin presă, combătută cu ajutorul inteligenţei artificiale

"Un consorțiu condus de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași,...