Referendumul pe Justiţie, validat de Curtea Constituţională

Date:

Share post:

Curtea Constituțională a României a validat, azi, rezultatele referendumului pe justiţie inițiat de președintele Klaus Iohannis, concomitent cu alegerile europarlamentare de luna trecută.

Judecătorii CCR au respins cele cinci contestaţii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Decizia de validare a acestuia a fost luată în unanimitate.

La referendumul respectiv, cetăţenii români au fost chemaţi de preşedintele Iohannis să răspundp prin „da” sau „nu” la două întrebări:

  1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Potrivit datelor de care dispune Biroul Electoral Central, din 7.922.591 de participanţi la referendum, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

La întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

Opiniile exprimate la referendum de cetăţenii români au fost zdrobitor în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru corupţi şi pentru interzicerea de ordonanţe de Guvern în Justiţie.

Parlamentul va trebui să transpună acum în legislaţie aceste lucruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular