Până la ora 19 a zilei de azi, la alegerile europarlamentare votaseră deja aproape 43% din alegătorii înscrişi pe listele de vot.

Pentru referendumul pe Justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis, votaseră, până la ora 19, aproape 36% dintre electori, ceea ce însemnă că referendumul va fi validat.

Pragul legal, pentru validare, e de 30% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele de vot.

În ce priveşte votul pentru alegerile europarlamentare, în topul prezenţei la nivel naţional, judeţul Argeş este pe locul 14, cu o prezenţă de 44,58% din totalul electorilor.

Având în vedere participarea masivă la vot, ţara noastră e pe cale să stabilească două recorduri:

  1. Cu certitudine, România va fi ţara europeană cu cea mai mare prezenţă la vot la aceste alegeri europarlamentare.
  2. România e pe cale să stabilească recordul absolut al prezenţei la vot, la alegeri europarlamentare, de când există Uniunea Europeană şi alegeri europarlamentare.

Aproape sigur, referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis, va fi validat. Prima din întrebări este:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

A doua întrebare:

Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Primele estimări ale rezultatelor – atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum – vor fi date publicităţii imediat după ora 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here