Recunoştinţa unui copil grec: le-a adus pompierilor noştri care-i apărau satul de pârjol plăcinte şi porumb fiert

Date:

Share post:

Scriam, cu câteva zile în urmă, despre faptul că pompierilor români plecaţi să-şi ajute colegii greci în lupta cu teribilele incendii care pârjolesc Elada nu le-a trebuit mai mult de 48 de ore ca să-i impresioneze pe localnici cu profesionalismul şi abnegaţia lor.

Ca urmare, presa grecească a relatat, de nenumărate ori, despre aceste lucruri, subliniind, în acelaşi timp, şi faptul că recunoştinţa grecilor de rând faţă de pompierii noştri (11 dintre ei, de la ISU Argeş) a fost şi este direct proporţională cu calităţile profesionale şi umane demonstrate de aceştia.

Azi, un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a mai oferit o mostră de recunoştinţă din partea grecilor faţă de pompierii noştri. Una mai inedită, pentru că a venit din partea unui copil.

„Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!” (în limba română – n.r.). Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor.

O mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat în această dimineață pe colegii noștri. A venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru că îi protejau satul. În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte și de momente cu o mare încărcătură emoțională, care le-a dat putere și i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

Mulțumim, Grecia!”, se arată în informarea celor de IGSU.

sursa foto: IGSU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular