Colegii de la site-ul de investigaţii de presă Recorder au devoalat una dintre marile minuni ale pandemiei de coronavirus: ditamai Guvernul României a încredinţat (fără licitaţie, că doar e stare de urgenţă, nu?) un contract de cumpărare de măşti de protecţie unui SRL de la ţară, având ca obiect principal de activitate vânzarea de ţigări şi băuturi prin pieţe.

Firma cu pricina se numeşte Romwine&Coffee SRL, îşi are sediul într-o casă (în imagine) din satul Uzunu, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu şi e deţinută de o doamnă pe nume Maria Cristian (Mioara, cum o ştiu consătenii), fostă bucătăreasă la hanul din Călugăreni.

Guvernul şi firma lui tanti Mioara au bătut palma pentru livrarea unui număr de 1.750.000 de măști FFP2 sau FFP3, la prețurile de 26 de lei, respectiv 38 de lei pe bucată.

„Preţul la care compania UNIFARM cumpără măştile de tip FFP2 coboară chiar și la 1,8 dolari/bucata (8 lei), potrivit lui Bogdan Micu, voluntar în procesul de achiziţii internaţionale ale UNIFARM. „Criteriul principal este, însă, timpul de livrare, dar evident că, luând direct de la producători, obţinem preţuri mai bune. De exemplu, am cumpărat câteva milioane de măşti N95 (n.r. – termenul folosit în SUA pentru FFP2) cu 1,8 dolari bucata“, susţine Bogdan Micu”, citat de cei de la Recorder.

Evident, fosta bucătăreasă de la hanul din Călugăreni nu face afaceri de milioane de euro cu statul, de capul ei. Colegii de la Recorder au aflat şi cine e personajul din spatele întregii afaceri.

Puteţi lectura articolul integral dând click pe linkul de mai jos:

sursa foto: Recorder

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here