Autorităţile au anunţat azi 7.304 noi cazuri de infectare cu coronavirus (Covid-19), o cifră semnificativ mai mică decât cele ale săptămânii trecute, care se situau în jurul a 10.000 de cazuri noi zilnic.

125 de cazuri noi au fost raportate în judeţul Argeş, cifră şi ea mai mică decât cele din zilele precedente, când trecusem de 200 de cazuri pe zi.

Au fost efectuate, însă, mai puţine teste decât de obicei: numai 31.000, faţă de circa 35-36.000 de teste, câte se fac de regulă, într-o zi lucrătoare.

În Argeş s-au făcut, însă, 510 teste, cifră normală pentru o zi lucrătoare.

Ingrijorătoare e cifra deceselor atribuite infectării cu Covid: 177 raportate azi, la nivel naţional, ceea ce înseamnă cel mai mare număr de morţi într-o singură zi, de la debutul pandemiei.

160 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care sufereau şi de alte afecţiuni, însă, 17 pacienți infectaţi cu coronavirus au murit fără să fi avut şi alte afecţiuni.

Mai trist e că e în creştere şi numărul de bolnavi internaţi la Terapie Intensivă în stare gravă: sunt 1.093 de compatrioţi în această situaţie.

S-a ajuns chiar ca la unele spitale (la Timişoara, spre exemplu), bolnavii cu forme uşoare sau medii de Covid au fost externaţi, pentru a face loc în spital celor cu forme grave ale bolii.

Ştire în curs de actualizare.

Actualizare – Dintre cei 177 de români morţi infectaţi cu coronavirus, şase sunt din judeţul Argeş.

Cel mai tânăr, un bărbat de 47 de ani, suferind, printre altele, de diabet şi obezitate, iar cel mai vârstnic, o femeie de 83 de ani, bolnavă de insuficienţă multiplă de organe, ca urmare a unui atac vascular cerebral, plus alte câteva boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here