Muzeul Județean Argeș, în colaborare cu asociația „Historia Renascita”, organizează, în data de 27 octombrie, un eveniment de reconstituire istorică la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, de lângă Câmpulung Muscel, se arată într-un comunicat de presă.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Reconstituire. Trupe în Primul Război Mondial” și este finanțat de către Consiliul Județean Argeș și Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul, care va începe la ora 10, va cuprinde prezentare de trupe de epocă pe terasa de paradă a Mausoleului Eroilor de la Mateiaș, scurte alocuțiuni, recreerea unui scenariu de luptă și elemente de interacțiune cu publicul.

Doritorii vor avea ocazia să cunoască îndeaproape elemente de istorie militară din partea voluntarilor de reconstituire istorică din Detașamentul Mateiaș (Historia Renascita & Muzeul Municipal Câmpulung) și Garda Națională din Alba iulia (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia).

În imagine, un grup de foşti militari în termen redus de la fosta Şcoală de Aplicaţie pentru Chimie Militară din Câmpulung, care au participat la lucrările de renovare a mausoleului de la Mateiaş, la jumătatea anilor ’80.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here