Referitor la avertizarea meteorologică de cod portocaliu de ploi abundente, furtuni, vijelii şi grindină, valabil până mâine, în judeţul Argeş şi în multe altele, ISU Argeş a elaborat o serie de recomandări pentru populaţie.

Le reproducem mai jos, laolaltă cu îndemnul de a le respecta cu toţii.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației #DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here