Aseară, „meciul” dintre rebelii din PSD şi preşedintele partidului, dl Liviu Dragnea, s-a încheiat, cum anticipam, cu victoria clară a acestuia din urmă. Cifrele votului, aşa cum sunt ele vehiculate în spaţiul public, variază în funcţie de sursa care le oferă.

Oricum, pentru demiterea lui Dragnea au votat doar 8, cel mult 10 lideri de organizaţii, din totalul de 64.

În afară de reglările de conturi din cel mai mare partid politic al ţării, am reţinut un singur lucru, ca rezultat concret al mega-discuţiilor din PSD: după referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie, va avea loc o remaniere guvernamentală.

Anunţul a fost făcut chiar de Liviu Dragnea, aseară târziu, la finalul discuţiilor. „Miniștrii care se ascund în Guvern, fug de presă, nu pot fi miniştri. Nu mai vreau să fiu purtător de cuvânt al ministerelor, fiecare trebuie să comunice deciziile pe care le-au luat (le-a luat, corect – n.r.)”, a declarat dl Dragnea.

E singurul succes al rebelilor faptul că au reuşit să determine o remaniere a Guvernului Dăncilă.

Însă, remanierea va fi făcută pe baza evaluării pe care premierul o va face fiecărui ministru în parte, ceea ce lasă puţine speranţe că vom avea, în sfârşit, un guvern de oameni competenţi în locul celui de habarnişti de acum.

Lumea s-a săturat de miniştri inculţi gen „Pamblică” sau „Genunche”, de tinerele incoerente specialiste în palincă şi de băieţi cu „tricoaiele” ajunşi miniştri sau secretari de stat.

Până şi multora dintre pesedişti le e ruşine cu asemenea Guvern. A început, se pare, să-i fie niţel jenă până şi preşedintelui Liviu Dragnea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here