Postul TV Realitatea a fost pedepsit, azi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului, cu suspendarea emisiei timp de 10 minute, poimâine, între orele 19 şi 19,10.

Sancţiunea vine ca urmare a modului în care Realitatea TV a reflectat mitingul diasporei din 10 august anul trecut din Capitală, mai precis intervenţia brutală a Jandarmeriei asupra manifestanţilor.

Pentru sancţionarea Realităţii TV cu suspendarea emisiei au votat pentru Orsolya Borsos (impusă acolo de UDMR, aliatul PSD la guvernare), Ramona Sorescu, Monica Gubernat (fostă membră a echipelor de campanie ale PSD în 2000 şi 2004), Nicolaie Bălaşa-Sorescu (scriitor, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti care n-a lucrat în viaţa lui într-o redacţie şi care scrie „Bruxel” în loc de Bruxelles), Gabriel Tufeanu și Radu Călin Cristea.

Au votat împreună Radu Herjeu (fost crainic la Antena 1), Răsvan Popescu (fost jurnalist) şi Dorina Rusu, fostă şi dumneaei ziaristă.

Nu e pentru prima dată când CNA pedepseşte, pentru nişte motive hilare, televiziunile neaservite Puterii, cum e cazul Realităţii TV, dar şi cel al B1 TV.

În schimb, indiferent cât mint, intoxică sau bat câmpii, Antenele (1, 2, 3 etc) şi România TV pare că au imunitate faţă de CNA.

„Nu îmi vine să cred, sunt pur și simplu șocat”, a declarat realizatorul Rareş Bogdan, de la Realitatea TV.

Completat de colegul său, Edward Pastia, directorul Realitatea TV: „Suntem uluiți de decizia CNA, este foarte greu să ne găsim cuvintele în asemenea situație. CNA-ul instigă la cenzură, nu putem prezenta o realitate așa cum o doreste CNA sau așa cum dorește PSD sau PSD prin CNA.

Noi le prezentăm cum s-au întâmplat. Dacă cei de la CNA cred că alte posturi care până în 10 august au prezentat instigări la violență, acelea li se par în regulă și sunt sancționate cu 5-10 mii de lei, nouă să ni se închidă emisia…

Să închizi un post de televiziune fără să ai nicio dovadă…e incredibil ce se întâmplă la acest CNA, nu înțelegem de ce s-a ajuns în asemenea hal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here