Reacţie uluitoare a conducerii Judeţeanului, în cazul femeii batjocorite la Ginecologie: Pacienta e de vină

Date:

Share post:

Cu o săptămână în urmă am publicat trista păţanie a unei tinere femei din Piteşti, dna Beatrice Megherel, care a trecut printr-un adevărat coşmar după ce a apelat la Urgenţele, apoi la Ginecologia Spitalului Judeţean din Piteşti.

Concret, dna Megherel a spus că a fost batjocorită şi umilită de personalul de la secţiile de Primiri Urgenţe, respectiv de Ginecologie şi tratată cu dezinteres şi nepăsare.

Cine nu e slab de înger şi are, cum se spune, stomac tare, poate citi în detaliu cum a fost tratată femeia de personalul Judeţeanului din Piteşti, accesând link-ul de mai jos.

Repetăm avertismentul de săptămâna trecută: dacă sunteţi o fire mai sensibilă, mai bine nu citiţi.

Fireşte că, dată fiind gravitatea celor relatate de dna Beatrice Megherel, am luat legătură cu conducerea Spitalului Judeţean din Piteşti, prin intermediul purtătorului de cuvânt.

Facem o paranteză şi precizăm că, dacă interacţiunea pacientei numite aici cu personalul Judeţeanului ar fi decurs la fel cum a decurs interacţiunea noastră cu purtătoarea de cuvânt, dna Cristina Cazacu, articolul de azi şi cel de săptămâna trecută nici n-ar mai fi fost redactate.

Revenind la poziţia conducerii spitalului faţă de chestiunea în discuţie, reproducem mai jos, integral, comunicatul primit.

Menţionăm că intertitlurile şi sublinierile ne aparţin.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești sub numărul 2908/15.06.2020, situație prezentată și în articolul “Cel mai bun doctor din Piteşti, trenul către Bucureşti; suferinţe atroce îndurate de o mămică, la Ginecologia Spitalului Judeţean”, publicat pe site-ul Argeșul Online, în data de 15 iunie 2020, Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești a solicitat o notă explicativă dr. Zarbakhsh Ali-Reza, medicul la care se face referire în adresa, respectiv, știrea menționată.

Astfel, medicul primar din cadrul Secției Obstretică – Ginecologie (OG) a precizat în nota explicativă că pacienta, care s-a prezentat la Spitaul Județean pe data de 6.06.2020, a fost consultată.

Dr. Ali Reza Zarbakhsh

Ulterior, în baza rezultatului investigațiilor efectuate, pacientei i s-a recomandat internarea: “Am indicat consult chirurgie generală, temporizare în UPU pentru a putea efectua test de sarcină (pentru umplerea vezicii urinare) și internare pe Secția OG.

Pacienta a refuzat internarea și a semnat pe propria răspundere motivând că nu are încredere în profesionalismul medicilor din SJU Pitești.

Menționez că pacienta mi-a contrazis diagnosticul, iar eu am încercat, din nou, să o conving (…) că este nevoie de internare și operație (laparotomie exploratorie).

(…) Referitor la testarea pentru COVID-19, aceasta se face imediat după internare(…)”, a precizat dr. Zarbakhsh Ali-Reza.

Cu privire la cele sesizate de pacientă și în baza notei explicative formulată de către medic, înregistrată la SJUP sub numărul 25.709/17.06.2020, dr. Marcel Buzatu, șeful Secției OG, precizează:

Numai interpretări personale

“Pacienta s-a prezentat la spital pentru o urgență medico – chirurgicală. Referitor la sesizarea întocmită de către aceasta, constat numai interpretări personale cu privire la atitudinea medicului, gesturile și vorbele adresate de către personalul medical. Mai mult, face aprecieri chiar și despre modalitatea de diagnosticare și competențele personalului.

Dată fiind starea medicală în care s-a prezentat pacienta, datele expuse de către aceasta sunt încărcate de mult subiectivism.

Acuză: nu m-i s-a făcut niciun test COVID, așa cum suntem noi mințiți pe la tv (…) –aceste teste, așa cum s-a tot precizat, se fac pacienților internați; nici temperatura nu știu dacă mi-a fost luată, mai scrie pacienta, în sesizare, făcând referire și la tonul vocii personalului medical în cadrul Secției, la ora 00.30, când toate pacientele dormeau, ceea ce, repet, sunt exagerări

Mai mult, pacienta trebuie să înțeleagă că pentru a pune un diagnostic e nevoie, uneori, de investigații amănunțite, iar acest lucru presupune și timp.

„Multă sănătate!”

Vorbim de câteva ore, în cazul de față, ceea ce nu e deloc mult. În plus, având în vedere că pacienta a semnat că refuză consultul și internarea, din acel moment, din punct de vedere legal, actul medical nu mai putea fi continuat”.

Spitalul Județean de Urgență Pitești empatizează cu suferința pacientei în urma pierderii sarcinii. Recuperare rapidă și multă sănătate!”

Deocamdată, ne abţinem de la orice fel de comentarii, însă, pe marginea acestui subiect, vom reveni foarte curând.

sursa foto: CJ Argeş, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular